Skip to main content

Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn Android telefoon? (TypeApp)

Nu u een eigen e-mailadres hebt wilt u vast overal bereikbaar zijn. In dit artikel leggen we uit hoe u uw e-mail kan toevoegen op uw Android telefoon. We maken onderscheid tussen het instellen op Outlook voor Android, en TypeApp.

Let op: Sommige Android telefoons maken gebruik van een eigen mailclient. Gebruik van deze mailclients is natuurlijk toegestaan, maar niet alle versies ondersteunen de nieuwste protocollen waarvan de mailservers gebruik maken. We kunnen het gebruik van Outlook of TypeApp aanraden.

Mededeling: We krijgen diverse meldingen dat er momenteel problemen zijn met de Outlook App. Bij het instellen geeft die aan dat er sprake is van een verbindingsprobleem. U kunt het beste in dit geval proberen om met TypeApp uw e-mail op te halen.

Stap 1. Open de TypeApp op uw telefoon en druk op de knop Aanmelden met e-mailadres.

Stap 2. Druk op Other Email.

Stap 3. Druk hierna op IMAP voor het type account.

Stap 4. In het scherm van Other Email voert u uw e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord, druk hierna op volgende.

Stap 5. TypeApp zal in de meeste gevallen automatisch de juiste instellingen laden voor IMAP met onbeveiligde verbinding.

Stap 6. Druk op het woord Geen bij Beveiliging en kies uit het menu wat nu verschijnt SSL/TLS.

Stap 7. Indien de Poort nog niet op 993 staat past u die daar nog naar aan.

Stap 8. U krijgt nu nog de instellingen voor de uitgaande mailserver. Standaard is dit onbeveiligd.

Stap 9. Druk op het woord Geen bij Beveiliging en kies uit het menu wat nu verschijnt SSL/TLS.

Stap 10. Indien de Poort nog niet op 465 staat pas je die daar nog naar aan.

Stap 11. Nu krijgt u nog de optie een Weergavenaam in te voeren met bijbehorende Beschrijving.

Stap 12. In het volgende scherm krijgt u nog de optie om uw instellingen voor Push Meldingen te beheren, dit zijn de meldingen op uw telefoon bij nieuwe berichten. U kunt hier zelf bepalen hoe u dit wilt instellen. Indien dit uw enige e-mailaccount is klikt u op Klaar, anders kiest u voor Voeg een ander account toe.