Skip to main content

Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn Android telefoon (Outlook)?

Nu u een eigen e-mailadres hebt wilt u vast overal bereikbaar zijn. In dit artikel leggen we uit hoe u uw e-mail kan toevoegen op uw Android telefoon. We maken onderscheid tussen het instellen op Outlook voor Android, en TypeApp.

Let op: Sommige Android telefoons maken gebruik van een eigen mailclient. Gebruik van deze mailclients is natuurlijk toegestaan, maar niet alle versies ondersteunen de nieuwste protocollen waarvan de mailservers gebruik maken. We kunnen het gebruik van Outlook of TypeApp aanraden.

Mededeling: We krijgen diverse meldingen dat er momenteel problemen zijn met de Outlook App. Bij het instellen geeft die aan dat er sprake is van een verbindingsprobleem. U kunt het beste in dit geval proberen om met TypeApp uw e-mail op te halen.

Stap 1. Open de Outlook app op uw telefoon, u krijgt nu het Aan de slag scherm te zien. Druk op Aan de slag om door te gaan naar het instellen van uw eerste e-mailaccount.

Stap 2. Er wordt u nu gevraagd om een account toe te voegen, hier voert u het e-mailadres in van uw e-mailaccount. In dit voorbeeld gebruiken wij emailadres@domeinnaam.nl. Druk hierna op Doorgaan, het kan even duren voor het volgende scherm geladen is.

Stap 3. U krijgt nu de vraag om wat voor type e-mail het gaat. Omdat voor het gebruik van meerdere apparaten IMAP aangeraden wordt drukt u hier op het type IMAP.

Stap 4. Op het scherm wat nu verschijnt staat uw e-mailadres al ingevoerd, het enige wat u nog hoeft in te voeren is het wachtwoord van uw e-mailaccount. Ook vult u een weergavenaam in en een omschrijving van het account.

Stap 5. Outlook zal nu automatisch alle instellingen qua poorten voor u instellen aan de hand van de autodiscover. Als alles gelukt is heeft u het account succesvol toegevoegd! Is dit het enige account wat u wilt toevoegen? Druk dan op Overslaan. Wilt u er meer toevoegen? Druk dan op Doorgaan.