• Home
  • Nieuws
  • Picnic legt basis voor expansie naar Frankrijk

Picnic legt basis voor expansie naar Frankrijk

Online supermarkt Picnic is op zoek naar nieuw personeel dat de basis moet leggen voor expansie naar Frankrijk. Het gaat om de eerste stappen die, vanuit Nederland, de papieren basis moeten vormen.

Momenteel staan er vier vacatures online bij Picnic die hierop wijzen: een stagiair Recruitment, juridisch adviseur, businessanalyst en HR-medewerker.

Aan Het Financieele Dagblad bevestigt directeur Michiel Muller zijn interesse voor de Franse markt. De bezorgmarkt voor dagelijkse boodschappen is er niet groot, wat al voldoende argument is om de markt te verkennen.

Picnic heeft nooit een geheim gemaakt van zijn internationale ambities. Nadat in Nederland de blauwdruk voor zijn operaties had verfijnd, begon het met een staps- en stadsgewijze uitbreiding in Duitsland. Daar is het nu, met Edeka als investerend partner, actief in het dertig steden. In Nederland zijn dat er honderd.

Het FD wierp ook een blik in de jaarrekening over 2019 die Picnic vorige week deponeerde. De omzet kwam in dat jaar uit op 238 miljoen euro. Het nettoverlies was zeven miljoen euro groter dan het jaar ervoor, maar de groep kapitaalkrachtige investeerders helpt dat verlies dragen. In 2020 ligt de omzet rond de half miljard euro.

Foto: Rob Dammers (cc)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.