Nieuwe investering voor Packaly

Technologiebedrijf Packaly, dat winkels met snelle bezorgingen helpt, heeft nieuwe groeigeld opgehaald. Dat wordt gebruikt om het team te verdubbelen en in meer Nederlandse steden te kunnen starten.

De nieuwe investeerders zijn Ten Cate Investeeringsmaatschappij, een nieuw fonds, en twee marktexperts. Over hun namen noch over het geïnvesteerde bedrag worden uitspraken gedaan. Directeur Axel Dekker zegt tegen Emerce dat het geld hem genoeg ruimte geeft om zijn team uit te breiden van elf naar pakweg twintig man in de komende maanden.

“De coronacrisis heet laten zien dat wat we hebben gebouwd echt werkt. Het idee is gevalideerd en we slaan nu de weg in van start-up naar scale-up. Sinds vorig voorjaar zijn we keer tien gegaan. De investeringen gaan naar marketing, sales en development.”

Packaly uit Utrecht ontwikkelt software voor koeriers en bedrijven om pakketten in de binnensteden CO2-vrij van A naar B te verzenden. Met behulp van slimme routesoftware bezorgt het bedrijf pakketjes binnen zestig minuten, dezelfde avond of de volgende dag vanaf de lokale retailer of het lokale opslagpunt direct naar de eindconsument. Dat gebeurt met freelance bezorgers. “Afgelopen weken hebben we honderden bezorgers extra ingezet. Zij hebben ervaren wat wij hen een steeds stabielere inkomensbron kunnen bieden.”

Retailers zetten Packaly sinds het begin van de coronacrisis in als pleister, om de klant toch te kunnen bereiken. Inmiddels hebben velen door dat online verkopen aan klanten in de nabije omgeving extra business oplevert. Ondernemers zien in dat verandering een constante is om zich op aan te passen. Ze omarmen de nieuwe digitale handelspraktijk.

Packaly is actief in tien steden en onderzoekt, onder meer via zijn bestaande klantennetwerk, naar welke steden uitbreidt. Haarlem is een van de gebieden met goede kaarten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.