• Home
  • Nieuws
  • Kwart verkopers bol.com adverteert daar ook

Kwart verkopers bol.com adverteert daar ook

Het aantal zakelijke verkopers op bol.com dat ook adverteert op de handelssite is afgelopen halfjaar verdubbeld tot een kwart. Hoe groot het gemiddelde budget van de 10.858 adverteerders in december was, is niet bekend.

Dit komt naar voren in de eerste Platform Monitor van bol.com (Pdf). Het bedrijf is van plan dit rapport vanaf nu elk kwartaal te publiceren.

Bedrijven die op internet willen adverteren hebben niet bijster veel keuze. Het meeste geld gaat naar Facebook of Google, maar afgelopen jaar hebben ook Amazon en DPG zich gemeld als alternatieve platformen. Bol.com is wel de grootste Nederlandse website en app (Pdf) maar besteedde jaren weinig aandacht aan reclameopties in de winkel. En dat terwijl retailmedia bij moederbedrijf Ahold Delhaize zo oud is als de weg naar Rome.

Een woordvoerster legt uit: “In de lente van 2020 hebben wij ‘Adverteren bij bol.com’ helemaal vernieuwd voor onze verkooppartners. Daar is veel op gereageerd.” Dat verklaart de sterke stijging. “In het vierde kwartaal is het aantal nieuwe partners hierbij wat minder hard gestegen door de focus op het uitleveren van pakketten tijdens de feestdagen.”

Daar staat wel tegenover dat het aantal verkooppartners in drie maanden met tien procent steeg. “Dit is waarschijnlijk vanwege de feestdagen in combinatie met de coronamaatregelen, toen consumenten veel voor de feestdagen online kochten en ondernemers een aanvullende manier zochten om hun artikelen te verkopen.”

Daarnaast is bol.com afgestapt van Criteo als technologieleverancier. Ondanks diens nu strategische focus op retailmedia is het platform uit Utrecht in zee gegaan met Mabaya uit Israël.

In Nederland gaven adverteerders 2,3 miljard euro uit aan uitingen op online kanalen in 2019. Dat is 13,3 procent meer dan het jaar ervoor. Dat groeipercentage is al jaren vrij stabiel. De verwachting voor 2020 is echter dat dit er dit jaar een daling is van zo’n tien procent als gevolg van het coronavirus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.