• Home
  • Nieuws
  • Klarna sluit internationale kassadeal met Verifone

Klarna sluit internationale kassadeal met Verifone

Fysieke winkels die PIN-terminals van Verifone gebruiken, kunnen hun klanten ook ná het verlaten van de winkel pas laten betalen. Daartoe werkt Verifone samen met Klarna.

De samenwerking is internationaal van aard, zo melden de partijen. Hierdoor komt technologie uit de internetwereld beschikbaar in de offline wereld. Achteraf betalen is bij webwinkels ondertussen geen zeldzaamheid meer, maar bij detaillisten in de fysieke winkelstraat toch nog toekomstmuziek.

Winkeliers die de nieuwe betaaloptie activeren, hoeven niet per se een andere betaalterminal te kopen. Zo lang het betaalapparaat maar een scherm heeft dat QR-codes kan weergeven, ligt het binnen bereik.

Klarna in Store, zoals de clouddienst is gedoopt, toont aan de kassa een QR-code in het pinscherm. De klant scant die code en krijgt op zijn telefoon een Klarna-pagina gepresenteerd. Daar vult hij zijn persoonlijke gegevens in. Daarmee ontvangt hij per mail de verdere betaalinstructies. Bij Klarna is dat achteraf en soms ook nog gespreid betalen. Enkel als en zodra de winkelier akkoord is, kan de klant de winkel verlaten.

Verifone-concurrent Ingenico biedt, net als Adyen, een vergelijkbare constructie voor achteraf betalen, maar enkel in het digitale domein. Niet in de fysieke winkelstraten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.