• Home
  • Nieuws
  • Dubieuze online bemiddelaar moet stoppen met misleiden

Dubieuze online bemiddelaar moet stoppen met misleiden

Het bedrijf achter websites als mijnverklaring.nl en mijnkentekenbewijs.nl moet van toezichthouder ACM stoppen met het misleiden van consumenten.

Het bedrijf is eigenaar van verschillende commerciële bemiddelingswebsites die consumenten tegen betaling doorlinken naar de overheidswebsites die de dienst leveren. Het bedrijf moet voortaan consumenten duidelijk informeren over zijn diensten en de kosten.

Volgens Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM, worden consumenten misleid omdat ze denken dat zij hun aanvraag doen bij de overheidswebsite die de dienst biedt. Via online advertenties komen zij terecht bij de bemiddelingswebsite en betalen zij extra voor een dienst die rechtstreeks bij de overheid goedkoper is.

Empiru Investments Holding B.V. en dochterbedrijven Statempire B.V. en Mijn Verklaring B.V. zijn de bedrijven achter websites als mijnverklaring.nl, mijnurgentie.nl, mijnkentekenbewijs.nl, socialepremie.nl en mijnonlineloket.nl. Met de website mijnkentekenbewijs.nl is het bedrijf gestopt nadat de ACM haar onderzoek was gestart.

Het bedrijf mag zijn klanten verder ook niet vragen om een positieve beoordeling in ruil voor terugbetaling van een deel van de kosten.

Tot slot moet het bedrijf gedupeerde consumenten juist informeren over de bedenktijd, zodat zij hier alsnog gebruik van kunnen maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.