Skip to main content

Kruisbestuiving tussen ondernemers

Veel bedrijven hebben moeite om hun hoofd boven water te houden in deze tijden van ‘intelligente’ lockdowns. Dus is het zaak om creatief te zijn en op zoek te gaan naar onbewandelde paden, die misschien wel dichterbij zijn dan je denkt.
Zo zitten we als LinQxx sinds ruim een jaar op Bizpoint in Roermond. Een royaal en representatief bedrijvencentrum op het bedrijventerrein Roerstreek-Noord. Het sluit uitstekend aan op snelwegen en is ook prima bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn instapklare ruimtes te huur tegen een schappelijke prijs. Op dit moment zitten er tegen de 80 verschillende bedrijven, van Arboarts, rechtspraktijken, makelaars, marketing en communicatie tot zorgverleners en nog vele meer.

Deel ervaringen

Hier in Bizpoint kom ik dagelijks collega-ondernemers tegen met wie het leuk is om even te sparren. Wat houdt jou bezig, waar loop jij tegen aan, kunnen we ideeën uitwisselen om elkaar te versterken wellicht?
Maar wat maakt een bedrijf nu eigenlijk innovatief?  Naast productinnovatie en procesinnovatie blijkt sociale innovatie voor een onderneming vaak de sleutel te zijn tot succes. Sta je open voor suggesties van anderen, dan krijg je misschien wel ideeën om bepaalde processen of producten naar een hoger plan te tillen. En wat je niet zelf in huis hebt, daar kan een collega-ondernemer juist heel goed in zijn. Kruisbestuiving gebeurt meestal spontaan en levert vaak leuke interactie op.

Creativiteit benutten

In de hectiek van alle dag schiet het er vaak bij in om even pas op de plaats te maken. Je medewerkers uit te dagen om met nieuwe ideeën of oplossingen te komen. Een middagje brainstormen om buiten de geëigende paden te denken.  Je klanten bevragen of jouw manier van werken nog wel matcht met hun wensen. Misschien is deze coronatijd wel het aangewezen moment om je creatieve talenten weer aan te spreken en nieuwe inspiratie op te doen. De bedrijven die overleven, zijn vaak de bedrijven die van de nood een deugd weten te maken. Nieuwe kansen zien en die ook aangrijpen.

Efficiënt adverteren

Al langere tijd maar helemaal sinds de COVID19-uitbraak, is adverteren via sociale media en in de zoekmachine van Google de meest efficiënte én meest succesvolle manier. Meer dan ooit tevoren besteden mensen tijd online en het aantal online verkopen stijgt dan ook sky-high. Een voordeel van adverteren in Google is het enorme bereik. En Facebook is hét medium om in contact te komen (en te blijven) met potentiële klanten. Het zijn wereldwijd de meest gebruikte platformen. Mensen die op jouw advertentie klikken hebben hoogstwaarschijnlijk ook interesse in je product of dienst. Zo biedt LinQxx bijvoorbeeld een abonnement, waarbij wekelijks unieke, voor jouw bedrijf, dienst of product geschreven content wordt gepubliceerd, met bijpassende afbeeldingen. Je hoeft jezelf dus zelf niet meer het hoofd te breken over wat je nu weer zou kunnen posten en het scheelt je dus veel tijd en energie.

Wil je best een keertje sparren over creatieve oplossingen voor jouw bedrijf? Bel of app me gerust. En wie weet… kunnen we samen nog aan kruisbestuiving doen.

Geschreven door: Betty Nijenhuis