Skip to main content

Is uw website wel geschikt voor mobiele apparaten?

Helaas kom je het nog al te vaak tegen. Je wilt een website raadplegen op je telefoon, maar deze blijkt niet ‘responsive’, oftewel de website ziet er niet goed uit op smartphone of tablet. Voor mij een reden om direct af te haken als ik van links naar rechts moet scrollen om alles te kunnen lezen, of het scherm eerst moet vergroten om het lilliputterformaat tekst te kunnen raadplegen.

Sinds corona zijn mensen nóg meer online

Vanaf het begin van de corona-uitbraak is het aantal uren dat mensen online doorbrengen gigantisch gestegen.  In het tweede kwartaal van 2020 waren er maar liefst 800.000 meer e-shoppers dan een jaar geleden. Veel mensen moeten gedwongen thuisblijven en gaan in webwinkels op zoek naar hun spullen of bestellen de boodschappen online. Het aantal online shoppers steeg niet alleen, maar ze besteedden ook meer. Er werd het eerste halfjaar ruim 12 miljard uitgegeven aan online winkelen; een nieuw record. Daar staat wel tegenover dat diensten zoals vakanties, accommodaties en vliegtickets met maar liefst 45 procent daalden. De verwachting is dat de stijging van online aankopen blijvend is. Er waren bijna 1 miljoen mensen die voor het eerst online inkopen deden en daarvan zal een groot deel in de toekomst ‘blijven hangen’.

Een goed begin is het halve werk

Wilt u meeprofiteren van deze hausse, dan is een professionele website een eerste vereiste. Gebruiksvriendelijk, pagina’s die snel laden, aantrekkelijke afbeeldingen en helemaal up to date qua techniek. En die techniek verandert razendsnel. Op nummer één staat dat uw website tegemoetkomt aan de verwachtingen en de behoeften van uw klant. Uw website is immers het visitekaartje van uw bedrijf? Is de website verouderd of niet responsive, dan kan een klant een totaal verkeerde indruk krijgen van uw bedrijf. Laden uw pagina’s te langzaam of zit het bestelproces van uw webshop niet goed in elkaar, dan haken mensen gegarandeerd af. Keuze genoeg bij de concurrent immers.

Koppeling met social media

Een directe koppeling van uw webshop of website via bijvoorbeeld Facebook is niet meer weg te denken. Iedere keer als iemand Facebook opent, kan úw advertentie als eerste in beeld komen. Elke dag nieuwe kleding binnen in uw winkel of webshop? Zoek een leuk model in uw eigen kennissenkring, maak pakkende foto’s en zet ze meteen online zodat men direct kan doorklikken naar het bestelproces. Daar kan geen enkel ander marketinginstrument tegenop. De websites van LinQxx worden gemaakt met WordPress of het Joomla CMS wat heel gemakkelijk uit te breiden en te koppelen is met social media. Hiermee bent u altijd voorbereid op wat eventueel in de toekomst nog volgt. Wij helpen u graag met het opzetten van de perfecte website, volledig afgestemd op uw wensen. Maar vooral: afgestemd op de wensen van uw (potentiële) klanten. En dat zijn er dus héél veel…

Geschreven door: Betty Nijenhuis