Skip to main content

Dit is mijn stage:

Ik stel mezelf even voor.

Mijn naam is Jesse Maessen, ik ben 22 jaar en volg de opleiding Management Assistant (Niveau 4) bij de Gilde Opleidingen in Roermond.
Ik zit nu in het tweede leerjaar van mijn opleiding en ik ben recent begonnen met mijn stage bij LinQxx. De stage duurt van 31 augustus 2021 tot 4 februari 2022.

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat deze volgens mij goed aansluit bij mijn vorige opleiding (niveau 2 Medewerker Secretariaat).
Aanvankelijk had ik me ingeschreven voor de opleiding Office Assistant (niveau 3). Na een gesprek met de mentor besloot ik toch om voor een niveau hoger te gaan en wel voor de opleiding Management Assistant (niveau 4).

Wat ik van mijn BPV verwacht, is dat ik goede begeleiding en ondersteuning krijg.
Overigens ga ik er ook van uit dat ik bij LinQxx de kans krijg een aantal onderdelen van mijn toekomstige vakgebied goed onder de knie te krijgen

Wie is LinQxx?

LinQxx is een internetmarketingbedrijf gevestigd aan de Produktieweg 1, in het Bizpoint kantoorgebouw te Roermond. Ze bieden verschillende diensten aan.

Klik hier om een filmpje te zien van het YouTube kanaal v/ LinQxx.

LinQxx biedt op dit moment onderstaande diensten:

Websites & webshops, E-commerce (maatwerk), SEO Booster (Search engine optimization oftewel optimalisatie van websites voor de zoekmachines), Content (nieuwsbrieven, mailings, vlogs & blogs, etc), E-mail (Licenties voor Office gebruik), Adverteren (Google & Facebook), Hosting (Huisvesten v/ website), Drukwerk (Promotiemateriaal, kantoorartikelen, etc), Copywriting (Teksten schrijven), GSD (Google Structured Data: achterkant van de website optimaliseren).

Partner Diensten:
Count-IT is een systeem voor kassa, voorraadbeheer, ordermanagement, rapporten, klanten portaal, CRM en meer.
Vivere biedt AVG aan, (Algemene verordening Gegevensbescherming, ook wel bekend als GDPR), & inrichting pakketten.

Mijn praktijkopleider is Robert Spekman. Hij is CEO van LinQxx en SEO Specialist.
De taken die hij uitvoert zijn: Sales (afspraken), opvolging, websites ontwerpen en maken, klanten ondersteunen, administratie & IT.

Bij het leerbedrijf dat ik heb gekozen, worden veel taken uitgevoerd die passen bij het beroep van Management Assistant, bijvoorbeeld het inplannen van taken, het communiceren met klanten en collega’s en het verzorgen van schriftelijke en mondelinge informatie.

Overigens is het een fijne bijkomstigheid dat LinQxx dichtbij mijn woonplaats is gevestigd. Dat scheelt toch weer in de reistijd.

Leerdoelen, waarom & hoe aanpakken?

Onderstaande leerdoelen heb ik mezelf gesteld, omdat ze mijns inziens belangrijk zijn voor mijn opleiding en omdat ik daar tijdens deze stageperiode perfect aan kan werken.

Leerdoel 1: Het leren inplannen van een digitale agenda en de taken verdelen tussen personen.
(Task/time management)

Leerdoel 2: Behoorlijk wat kennis opdoen over het vak van Management Assistant.

Leerdoel 3: Zo veel mogelijk taken van het vak van Management Assistant in de praktijk uitvoeren.

Ik ben van plan deze leerdoelen aan te pakken door alle onderdelen waarover ik iets wil leren goed in te plannen en veel te leren van mijn collega’s en stagebegeleider bij LinQxx.  Uiteraard is communicatie an sich al een van de aspecten van mijn leerdoelen en ik zal dan ook zelf goed en regelmatig moeten overleggen over de leeropdrachten en taken die ik wil doen en die voor mijn opleiding relevant zijn. Van wat ik tot nu toe mocht ervaren bij LinQxx, heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Jesse Maessen