Skip to main content

De eerste weken bij LinQxx

Mijn naam is Thom Ruinard. Ik ben 19 jaar en ik volg het tweede jaar van de opleiding Marketing & Communicatie aan de Gilde opleidingen in Venlo. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik altijd al interesse had in de marketingwereld. De opleiding leek me interessant en ook nog eens leuk om te doen, dus ik hoefde niet lang te twijfelen. Inmiddels zit ik al in het tweede leerjaar, wat betekent dat wij ook een stage moeten volgen bij een bedrijf. Mijn stageperiode loopt van 30 augustus 2021 tot en met begin februari 2022.

Ik loop op dit moment stage bij een jong en dynamisch bedrijf in Roermond genaamd LinQxx. LinQxx is met name gespecialiseerd in online marketing, het maken en onderhouden van websites en webshops, het schrijven en publiceren van Facebook berichten voor ondernemers en copywriting (SEO teksten). Ik verwacht dat ik op deze stage veel ga leren over hoe zij de marketing aanpakken voor andere bedrijven, maar ook voor zichzelf. Ik hoop er ook achter te komen wat de strategieën en tactieken zijn achter hun manier van reclame maken.

Mijn praktijkopleider is Robert Spekman. Hij is de CEO van het LinQxx. Hij houdt zich binnen het bedrijf vooral bezig met de sales (afspraken), opvolging, websites maken, klanten ondersteunen, administratie en IT.

Mijn leerdoelen voor deze stageperiode zijn ten eerste het uitbreiden van mijn kennis over het toepassen van marketing voor bedrijven en consumenten. Ik wil dus graag nieuwe methodes en technieken leren over de manieren waarop je het beste een marketingstrategie kunt toepassen voor een bedrijf. Ten tweede wil ik mijn vaardigheden vergroten zodat ik in staat ben goede en effectieve Facebook berichten te maken en ondernemers kan helpen hun online marketing zo optimaal mogelijk in te zetten.  Ten slotte wil ik ook graag mijn vaardigheden uitbouwen voor wat betreft het maken en bijhouden van websites. Aangezien er bij LinQxx een groot scala aan websites in de meest uiteenlopende branches gemaakt en onderhouden wordt, lijkt het me interessant om mij hierin te verdiepen en mijn eigen kennis te vergroten . Ik kijk er naar uit om mijn leerdoelen te behalen!

Geschreven door: Thom Ruinard