Skip to main content

Corona biedt ook kansen

Ontzettend balen voor alle horecaondernemingen die voor de tweede keer in lockdown moeten. En dat is een understatement. Het zal je maar gebeuren; reserveringen vervallen van de ene op de andere dag en voorraden kun je weggooien. Welke klusjes moet je nu nog verzinnen als je hele zaak er spic en span uitziet na de sluiting in het voorjaar? En: wat doe je met al je personeel? Stuur je ze dan toch de laan uit, of ga je op zoek naar creatieve manieren om ze op een andere manier in te zetten. Er zijn zeker kansen. Juist in coronatijd.

Omzet in rook op, wat nu?

3 Sterren chef Jonnie Boer zag in 4 maanden tijd maar liefst 8 ton aan inkomsten in rook opgaan. Acht telefonisten waren wekenlang bezig om alle reserveringen te herplaatsen. Maar Jonnie ging niet bij de pakken neerzitten. Na een telefoontje van een klant ging hij aan de slag met de ontwikkeling van online kookshops, waarbij hij een verspakket mét alle recepten aan huis bezorgt. Iedereen logt in en begint tegelijkertijd met koken. Dat levert soms hilarische taferelen op, maar creëert ook onderlinge verbondenheid. Zo kan een bedrijf toch aan teambuilding doen, zij het op veilige afstand.
Je moet maar op het idee komen.

‘Elk nadeel heb se voordeel..’

Een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff en juist nu actueler dan ooit. Schiet je in de stress door de nieuwe overheidsmaatregelen, of krijg je juist energie van tegenslag en ga je actief op zoek naar alternatieven?
Gebleken is dat online diensten en producten nauwelijks nadeel ondervinden van de coronacrisis. Digitale marketing heeft als voordeel dat je jouw consumenten en potentiële klanten doelgericht kunt bereiken. Iedereen spendeert immers meer tijd dan ooit tevoren online.

Kom gerust langs voor een BOT-gesprek

Bij LinQxx zien we online marketing méér dan ooit als een uitdaging en we helpen jou als ondernemer heel graag verder. Maak gerust een afspraak voor een ‘Benen op tafelgesprek’ om vrijblijvend met mij te sparren over jouw online mogelijkheden. Dat kan on screen óf veilig op 1,5 meter.

Geschreven door: Betty Nijenhuis