Skip to main content

Start BPV: Even voorstellen

Even voorstellen

Mijn naam is Anwar Abdi. Ik ben 21 jaar. Ik volg momenteel het derde leerjaar van de opleiding marketing en communicatie medewerker aan de Gilde Opleidingen in Weert. Ik heb voor de opleiding marketing en communicatie medewerker gekozen nadat ik een paar beroepskeuzetesten had gemaakt, de open dag had bezocht en naar een meeloop dag was geweest. Hierdoor kwam ik erachter dat het beroep marketing en communicatie medewerker het beste bij mij past omdat je communicatief sterk en creatief moet zijn.

Over mijn stage

Momenteel loop ik stage bij LinQxx. LinQxx biedt verschillende diensten aan. De diensten die ze aanbieden zijn:

  • Websites: LinQxx maakt websites die volledig aansluiten op de wensen van de klant. Een web specialist praat uitvoerig met de klant over zijn of haar wensen en hoe de vormgeving eruit gaat zien. Websites die gemaakt zijn door LinQxx, staan al binnen een maand online. Daarbij kan de klant ervoor kiezen om gebruik te maken van hosting en onderhoud voor de website.
  • SEO: SEO betekent letterlijk: Search Engine Optimization. Goede inhoud schrijven voor zoekmachines om online vindbaarheid te verbeteren is belangrijk. Er worden namelijk vaker zoekwoorden dan specifieke websitenamen ingevoerd om iets op te zoeken. De SEO copywriter van LinQxx houdt er bij het schrijven rekening mee wat voor een bedrijf belangrijk is. De inhoud wordt op een dusdanige manier herschreven dat dit in zoekmachines gemakkelijk te traceren is.
  • Facebook berichtenservice: Nagenoeg iedere ondernemer heeft wel een Facebookpagina. Vaak is het echter een hele opgave om de volgers geïnteresseerd te houden. De copywriter van LinQxx zorgt voor een goede tekst waar een passende afbeelding bij wordt gezet. Na goedkeuring van de klant wordt het bericht geplaatst op de Facebookpagina.

Mijn praktijkopleider is Robert Spekman. Hij is de eigenaar van LinQxx. Samen met Nicole Paulussen is hij verantwoordelijk voor mijn begeleiding. Nicole is Manager Customer Care en geeft elke dag een overzicht van taken aan de stagiaires.

Leerdoel

Ik heb voor LinQxx gekozen omdat de diensten anders zijn dan bij mijn vorige stage. Mijn vorige stage sloot veel aan bij wat ik op school had geleerd. Bij LinQxx verwacht ik om andere en nieuwe dingen te leren. Dit past ook goed bij mijn gekozen leerdoel:

  • Nieuwe marketingstrategieën leren: ik heb gekozen voor dit leerdoel omdat je niet alles aan bod komt op school en omdat veel bedrijven hun persoonlijke marketingstrategieën gebruiken. Deze praktijkervaring komt dan later van pas.

Bedankt voor het lezen. Over 10 weken lees je meer over de vooruitgang van mijn stage.