• Home
  • Nieuws
  • Beleggingsapp Robinhood haalt geld op om platform op de been te houden

Beleggingsapp Robinhood haalt geld op om platform op de been te houden

Beleggingsapp Robinhood heeft in totaal meer dan 1 miljard dollar bij haar investeerders opgehaald en nog eens een half miljard aan kredietlijnen geregeld om het platform op de been te houden. Het bedrijf is in de problemen gekomen door de kapitaalverplichtingen die voortvloeien uit de manische handel in waardeloze aandelen, zoals die van gameverkoper GameStop.

Vrijdag werd door Robinhood de handel in cryptomunten stilgelegd vanwege ‘buitengewone marktomstandigheden’. Niet alleen Robinhood, ook vergelijkbare diensten als Webull, Public en M1 hebben hun beleid aangepast.  Zo kunnen Robinhood gebruikers nog maar een enkel aandeel van GameStop en tientallen andere speculatieve aandelen kopen.

Beurswaakhond SEC heeft inmiddels maatregelen aangekondigd, maar nog niet toegelicht.

De beursgekte van de afgelopen dagen begon toen miljoenen Reddit-leden elkaar aanstaken om aandelen GameStop te kopen als reactie op hedgefondsen die speculeerden op een daling van het aandeel. De koersexplosie zette ook vrijdag nog door.

Robinhood wordt geleid door de Bulgaar Vlad Tenev. Die ziet het als zijn missie om de financiële wereld te democratiseren. In de twintigste eeuw draaide de ‘American Dream’ vooral om huizenbezit, nu draait het om aandelen.

Dat ging goed toen het nog om behapbare volumes ging, maar een kleine app als Robinhood kan de stormachtige koersverloop niet aan vanwege de kapitaalvereisten waaraan tussenpersonen voor aandelenhandel moeten voldoen.

Experts denken dat door alle onrust rond Robinhood – het bedrijf kreeg een lading van kritiek over zich heen van boze beleggers – de voorgenomen beursgang wordt uitgesteld.

Foto Shutterstock


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.