• Home
  • Nieuws
  • Beleggers boos op beleggingsapp Robinhood na stilleggen handel

Beleggers boos op beleggingsapp Robinhood na stilleggen handel

Amerikaanse amateurbeleggers zijn boos op beleggingsapp Robinhood nadat deze de handel in aandelen heeft stopgezet vanwege de recente volatiliteit. Directe aanleiding is de manische koersstijging van het aandeel van gameverkoper GameStop.

Beleggers zijn een petitie begonnen om de app uit Apple App Store te verwijderen, met als argument dat negatieve beoordelingen zouden worden verwijderd.

Maar de CEO van Robinhood wijst op de kapitaalvereisten waar een tussenpersoon voor aandelenhandel aan moet voldoen. Met sterke koersschommelingen als gevolg van speculatie van een groepje beleggers op het WallStreetBets forum van Reddit komen deze in gevaar. Als gevolg van het besluit van Robinhood en andere beleggingsplatforms is de koers van de aandelen sterk gedaald.

De koersopdrijving van de aandelen van GameStop en andere op zich weinig interessante bedrijven als AMC en BlackBerry wordt uitgelegd als een grap om investeringsmaatschappijen dwars te zitten die speculeren op een koersdaling. Uiteindelijk ontaardde de grap in een soort tulpenmanie die ook andere beleggers aantrok.

Verschillende leden van het Amerikaanse Congres willen via hoorzittingen meer inzicht krijgen over het bijzondere koersverloop van een aantal aandelen op de beurs. Ook willen de vermeende kwalijke rol van hedgefondsen nader onderzoeken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.