• Home
  • Nieuws
  • Autralische premier: Microsoft kan plaats innemen van Google

Autralische premier: Microsoft kan plaats innemen van Google

De Australische premier Scott Morrison zegt dat Microsoft Bing de zoekmachine van Google zou kunnen vervangen mocht dit bedrijf zijn diensten willen beëindigen.

Als Australië de voorgestelde nieuwe mediawet invoert, dreigt Google de complete zoekmachine af te sluiten voor alle inwoners. Ook Facebook oefent druk uit op de Australische regering. Het bedrijf zal geen Australisch nieuws op het platform delen als de wet wordt doorgevoerd. Een virtuele ontmoeting tussen Zuckerberg en de Australische minister van Financiën, Josh Frydenberg, heeft tot nu toe niets opgeleverd.

De Australische regering wil dat Google en andere techbedrijven nieuwsmedia gaan betalen voor content.

Maar liefst 94 procent van alle zoekopdrachten in Australië verloopt via Google. Steeds meer advertentiegeld vloeit weg naar techreuzen. Daar staat tegenover dat online nieuwsorganisaties een groot deel van het bezoekersverkeer hebben te danken aan Google.

Google verwijst naar de overeenkomst in Frankrijk, waar een nette regeling is getroffen met uitgevers voor het aanbieden van content in de zogenoemde Google News Showcase.

Premier Morrison zou inmiddels een gesprek hebben gevoerd met Microsoft, maar dat bedrijf benadrukt dat het niet is betrokken bij de totstandkoming van de omstreden mediawet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.