• Home
  • Nieuws
  • AliExpress verkort levertijden met 3,5 dag

AliExpress verkort levertijden met 3,5 dag

AliExpress weet de internationale levertijden met 3,5 dag te verkorten door zelf, of eigenlijk: via een zusterbedrijf, maandelijks honderden vliegtuigen te charteren.

Zusterbedrijf Cainiao, de logistieke tak van het Alibaba-concern, charterde in december 2020 tweehonderd vrachtvliegtuigen om pakketjes buiten China op tijd af te leveren. Door dit stuk van het bezorgproces in huis te halen, wist de internationale marktplaats de aflevertijd met enkele dagen te verkorten.

Het wordt niet gemeld of Cainiao enkel werd ingezet voor de decemberdrukte of dat de samenwerking structureler van aard is.

Wel meldt Alibaba Group vandaag (Pdf) verder dat de logistieke dochter een uitstekend kwartaal achter de rug heeft. De omzet steeg in de laatste drie maanden van het jaar namelijk met 51 procent tot 1,7 miljard dollar. Dat komt voor een belangrijk deel door het werk voor AliExpress.

Het ligt wel voor de hand dat Cainiao komende kwartalen en jaren meer internationaal werk voor zijn zusterbedrijven zal oppakken. Alibaba Group biedt sinds kort namelijk een fullfillmentdienst aan voor internationale merken die in China willen verkopen. Dat doen ze via Tmall Global. Merken die geen lokale voorraden in China kunnen of willen aanhouden, kunnen sinds kort hun goederen opslaan in Tmall-loodsen op hun thuismarkt. Het Ali-concern neemt vanaf daar de export naar China voor zijn rekening.

Het aantal buitenlandse merken dat verkoopt op Tmall Global steeg afgelopen jaar met zestig procent.

Alibaba Group als geheel noteerde over het kwartaal een omzet van 33,9 miljard dollar (+37%) en een nettowinst van twaalf miljard dollar.

Het aantal maandelijks mobiel actieve gebruikers op Ali’s platformen steeg met 21 miljoen tot 902 miljoen.

Los van het financiële nieuws wordt vandaag, via indirecte route, de positie van oprichter Jack Ma iets duidelijker. Ma wordt, aldus Shanghai Securities News, niet meer beschouwd als een vooraanstaande ondernemer. In de publieke beeldvorming is hij wat dat betreft op een zijspoor gezet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.