• Home
  • Nieuws
  • Airbnb voor 68 dollar per aandeel naar de beurs

Airbnb voor 68 dollar per aandeel naar de beurs

Airbnb trekt vanmiddag tegen een waardering van maximaal 37 miljard dollar naar de technologiebeurs Nasdaq. Het aandeel wordt verkocht voor 68 dollar. Het is daarmee de grootste techbeursgang van dit jaar.

De koers is veel hoger dan gepland. Aanvankelijk had Airbnb maximaal 50 dollar willen vragen. Maandag was het bedrag al verhoogd naar 60 dollar.

Airbnb heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het maakte in het derde kwartaal winst, maar over het hele jaar is er nog sprake van een fors verlies en lagere omzet. Een kwart van het personeel werd op straat gezet en er werd fors minder uitgegeven aan marketing.

Gisteren ging maaltijdbezorger DoorDash naar de beurs en later deze maand volgt nog het beursdebuut van videogameplatform Roblox. DoorDash deed het opvallend goed op de beurs. Het aandeel werd verkocht voor 102 dollar en de koerier wist zo 3,4 miljard op te halen.

2020 is verrassend genoeg een absoluut recordjaar voor IPO’s in de VS geworden met ruim 380 beursintroducties waarbij meer dan 140 miljard dollar werd opgehaald, zo blijkt uit cijfers van Dealogic. Dat is beter dan het beroemde jaar 1999, toen de internetbubbel zijn hoogtepunt beleefde.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© | Alle rechten voorbehouden.
Powered by LinQxx.